Спеціальні потреби

Маленькі броварні мають великий успіх у США


Пиво було і залишається одним з найбільш улюблених напоїв американців. Щороку середньостатистичний американець випиває 83 літри пива. Останнім часом, пивна галузь почала стрімко розширюватися, і конкуренцію великим компаніям складають невеличкі броварні, які спеціалізуються на варінні золотистого напою з місцевих інгредієнтів. Один з таких пивзаводів, з кумедною назвою «Летючий собака» працює неподалік Вашингтона. Підприємство було засноване кількома друзями після подорожі у Пакистан, мусульманську країну, де діє «сухий закон».

У броварні «Летючий собака» щохвилини розливають 250 пляшок пива, – каже менеджер Ерін Бейлс. 18 років тому завод відкрили кілька друзів, які повернулися після підкорення другої за висотою вершини світу Ка-Два.

Вони були у Пакистані, коли у них закінчився весь запас алкоголю. Аби купити спиртне їм довелося підписати папір, що вони християни і можуть споживати спиртне. Саме тоді їм на очі потрапив малюнок літаючого собаки, пакистанської інтерпретації борзого пса, який і став символом їх цілої подорожі.

Пиво «Літаючий собака» сьогодні можна придбати у різних куточках США та країнах Європи. Таємниця успіху пива, каже Ерін, у високоякісних продуктах:

«Це 4 головні інгредієнти: вода, ячмінний солод, дріжджі і хміль. Для початку розмолоті ячмінні зерна замішує з водою велика металева рука з нержавіючої сталі і перемішує рідину».

Ерін Бейлс каже, що змішування інгредієнтів відбувається у так званому «фільтраційному чані», де зерна відокремлюються від рідкої суміші – сусла:

«Звідси рідину зливають з нижньої частини чана, і залишається лише солод. До нас приходить один фермер, який забирає відходи ячмінного зерна, якими він годує худобу. Гаряча рідина надходить у котлован, де починаємо додавати хміль».

Хміль надає пиву гіркоти, смаку, аромату. Його додають ще 3 рази протягом двох годин, перед тим як почати додавати дріжджі.

«Звідси суміш потрапляє у «чавун бродіння». Два біопродукти дріжджів, що споживають ферментований цукор у пиві, це спирт і вуглекислий газ», – пояснює Ерін Бейлс.

Готове пиво, перед розливом у пляшки, проходить тест у лабораторії. Деякі спеціальні замовлення робляться вручну, однак більшість пляшок закриваються автоматично, з небувалою точністю.

«На цьому етапі пиво уже розлите у пляшки. Етикетки розклеєні. Ось вони з’їжджають з конвеєра, пакуються у картонні коробки, і готові до розсилки по всьому світу», – пояснює Ерін Бейлс.

Броварня «Летючий собака» постійно влаштовує чи спонсорує різноманітні концерти та вечірки. Недарма своїм гаслом вони обрали слова - «Добрі люди п’ють добре пиво».

Минулого року, маленькі американські пивоварні продали пива на суму 8 мільярдів 700 мільйонів доларів, що складає 9% від загального товарообігу на цьому ринку. Це на 15% більше, ніж у 2010-му році. Збільшення виробництва місцевих броварень відбувається у час, коли продаж пива загалом, зменшився на понад 1%.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG