Спеціальні потреби

Байден говорив з лідерами Франції, Німеччини, Італії, Великої Британії про посилення тиску на Росію


На фото: Президент США Джо Байден. 28 березня 2022
На фото: Президент США Джо Байден. 28 березня 2022

Як повідомляє Білий дім, президент США Джо Байден у вівторок провів розмову з лідерами Франції, Німеччини, Італії, та Великої Британії.

"Лідери підтвердили свою рішучість надалі підвищувати втрати Росії через її жорстокі атаки в Україні, а також продовжувати надавати Україні безпекову допомогу для захисту від цього невиправданого та неспровокованого нападу. Вони переглянули свої зусилля щодо надання гуманітарної допомоги мільйонам людей, які постраждали від насильства, як всередині України, так і тим, хто шукає притулку в інших країнах, і підкреслили необхідність гуманітарного доступу до цивільного населення Маріуполя. Вони також обговорили важливість підтримки стабільних енергетичних ринків у світлі поточних збоїв через санкції.", - відзначає заява.

Раніше, реагуючи на заяви Росії щодо скорочення бойових дій на Київському та Чернігівському напрямах, Байден заявив, що він спостерігатиме за діями Москви.

"Ми побачимо, чи вони виконають те, що заявляють", - наводять слова президента США ЗМІ.

За повідомленнями ЗМІ, раніше міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Захід ніколи не припиняв запроваджувати санкції проти його країни і завжди знаходитиме для цього приводи.

У статті використано матеріали РБК.

Брифінг Голосу Америки. Переговори в Стамбулі: перші реакції
please wait

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG