Спеціальні потреби

У Москві опечатали офіс «Міжнародної амністії»


Офіс російського відділення міжнародної правозахисної організації Amnesty International («Міжнародна амністія») в Москві опечатано, а замки в ньому замінені після очевидного зламу дверей.

Про це в соціальній мережі Facebook повідомив глава російського відділення Amnesty International Сергій Нікітін.

Він також опублікував фотографії опечатаних дверей, на яких видно, що вхід в офіс організації заклеєний папером з печатками Департаменту майна уряду Москви, а колишні замки виламані і лежать на підлозі.

Активіст «Міжнародної амністії» Іван Кондратенко повідомив в соцмережі:

«Всі наші комп'ютери, папери, особисті речі - все залишилося там, за закритими дверима. Судячи з усього, приходили рано з ранку - акумулятори для комп'ютерів щойно перестали пищати, електрику відключено. Написано, що потрібно звертатися в Департамент міського майна Москви з листом, щоб вивести речі. Ніякого листа, повідомлення, навіть дзвінка - нічого не було. Amnesty орендувала тут офіс більше 20 років».

За словами Кондратенка, він і його колеги намагалися зв'язатися з Департаментом майна Москви, «але і там поки що нічого не знають».

«Ми платили за рахунками акуратно все двадцять років - це був перший і поки що єдиний офіс Amnesty в Росії» - додав Кондратенко.

Медіа-менеджер Amnesty International по Європі та Центральній Азії Олександр Артем'єв підтвердив Російській службі «Голосу Америки», що приміщення організації в Москві опечатано.

Він розповів, що там замінені замки і сигналізація, а чиновники з московського уряду поки що не надають ніяких пояснень того, що сталося.

Подію прокоментував директор Amnesty International по Європі та Центральній Азії Джон Дальхізен. «Ми не знаємо, що спонукало владу Москви позбавити наших співробітників доступу в наш офіс - це сумний сюрприз, про який ми не були попереджені заздалегідь», - підкреслив він.

«З огляду на сьогоднішній клімат для діяльності громадянського суспільства в Росії, можливі будь-які пояснення, - продовжував Дальхізен. - Однак відати висновки ще рано. Ми працюємо над тим, щоб ситуація вирішилася якнайшвидше, і дуже сподіваємося на те, що виникнення цієї перешкоди в нашій роботі пояснюється простими адміністративними причинами».



Прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков заявив, що про закриття московського офісу Amnesty International йому нічого не відомо.

Нагадаємо, що у вівторок правозахисна організація закликала російську владу розслідувати заяви активіста Ільдара Дадіна, який відбуває тюремний термін за участь в несанкціонованих антиурядових протестах, про тортури в колонії. Організація також зажадала негайного і безумовного звільнення Дадіна.

Російська Федеральна служба виконання покарань в середу заявила, що Дадіна оглянула «незалежна лікарська комісія» і не виявила у нього на тілі слідів побоїв або «ознак раніше отриманих травм», повідомляє агентство ТАСС.

Найновіше повідомлення від Джона Дальхізена: Кажуть, що організація не заплатила за оренду приміщення. Це - неправда.

Дивіться також: Ветерани АТО присвятили свій забіг у марафоні українським військовим, які віддали своє життя i здоров’я за Україну

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG