Спеціальні потреби

У найближчих днях в Алжирі буде скасовано надзвичайний стан


Протест у східноалжирському місті Аннаба
Протест у східноалжирському місті Аннаба

Міністр закордонних справ Алжиру Мурад Меделсі заявив, що в найближчих днях в країні буде скасовано надзвичайний стан, запроваджений 19 років тому. Він сказав про це в понеділок в інтерв’ю радіостанції Європа-1. Він також намагався звести до мінімуму занепокоєння, що недавні протести в Алжирі можуть поширитись так, як це сталося в Тунісі та Єгипті.

Опозиційні активісти повідомили про свій план влаштувати другий мітинг в столиці Алжиру 19 лютого, після рідкісного антиурядового протесту наприкінці минулого тижня.

Незважаючи на багаторічну заборону на протести в Алжирі опозиція влаштувала протест в суботу, коли приблизно 2000 активістів подолали поліцейські барикади, щоб взяти участь у мітингу на площі Першого травня, і вигукували гасла з вимогами усунення з посади президента Абделя Азіза Бутефліки. Активісти мали надію, що їм вдасться пройти походом через місто, але дорогу їм заблокувало майже 30 тисяч поліцейських, яких розгорнуто для приборкання протестів.

Організатори кажуть, що поліція розігнала мітинг після кількагодинних сутичок з учасниками протестів і затримання десятків із них на короткий час.

В неділю активісти алжирської опозиції зібралися у східноалжирському прибережному місті Аннаба, але там мітинг перетворився у насильницькі сутички, в ході яких демонстранти жбурляли в поліцію каміння.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG