Спеціальні потреби

НАТО погодилось обмежити повітряні удари в житлових районах Афганістану


НАТО повідомило, що погодилось обмежити застосування повітряних ударів у житлових районах. Це було зроблено після атаки минулого тижня, в результаті якої – за твердженням афганських посадовців – загинуло 18 цивільних.

Представники коаліційних сил заявили американським газетам «Нью-Йорк таймс» і «Лос-Анджелес таймс», що війська продовжуватимуть операції проти повстанців, які ховаються в житлових районах, але що «коли існує можливість перебування там цивільних, то не будуть застосовані бомби, якщо доступні інші методи».

Цю заяву зроблено наступного дня після того, як президент Гамід Карзай заявив, що під час зустрічі в справі смертельного повітряного удару в провінції Логар командувач американських і натовських сил генерал Джон Аллен обіцяв припинити повітряні удари в житлових районах.

У п’ятницю генерал Аллен відвідав район Баракі Барак, що в провінції Логар, і вибачився за повітряний удар сил НАТО, в результаті якого – за словами афганських посадовців – загинуло 18 цивільних, в цьому числі жінки і діти.

НАТО заявило, що під час операції 6 червня війська переслідували лідера Талібану.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG