Спеціальні потреби

Силовики попереджають про намiри опозицiї дестабiлiзувати ситуацiю в Українi - 2004-08-24


Київ – 23 серпня. Напередодні святкування 13-ої річниці незалежності України, Служба безпеки, Генеральна прокуратура та Міністерство внутрішніх справ України заявили про наміри опозиції дестабілізувати ситуацію в країні після 24 серпня.

У поширеній напередодні заяві силовики наголошують, що виборчі штаби опозиції планують дестабілізувати ситуацію в країні після відзначення чергової річниці незалежності. Посилаючись на власні дані, силові структури відзначають, що останнім часом у них з'явилося чимало матеріалів про те, що в деяких штабах опозиції вже зараз готуються різноманітні небезпечні провокаційні заходи. Перші з них, як сказано, можна очікувати вже 24 серпня.

Крім того Служба безпеки, Генеральна прокуратура і Міністерство внутрішніх справ побоюються організованого опозицією масштабного протесту у разі її поразки на виборах Президента. У заяві силовиків йдеться, що з боку деяких представників опозиції лунають заяви про те, що у разі програшу на майбутніх виборах вони закликатимуть населення України до висловлення протесту в самих крайніх формах - аж до повстання. Правоохоронці повідомляють, що вже сьогодні для проведення таких акцій створюються спеціальні групи. І оскільки такі заклики є небезпечними для суспільства, то покарання згідно із законами України не забариться.

Не зважаючи на те, що силовики не уточнили імена кандидатів, про штаби яких йде мова, першими на цю заяву відгукнулись лідери коаліції “Сила народу” Віктор Ющенко та Юлія Тимошенко. Вони, зокрема, заявили, що вважають заяву СБУ, Генпрокуратури і МВС про можливість провокацій з боку опозиції свідченням слабкості і паніки влади. Під час прес-конференції у Дніпропетровську Віктор Ющенко відзначив, що влада запанікувала тому, що відчуває, що фальсифікація може не пройти, оскільки опозиція серйозно взялась за підготовку виборчих дільниць.

У своєму зверненні коаліція “Сила народу” відзначає, що заява силових відомств, провокації проти Юлії Тимошенко, стеження за Ющенком та іншими представниками опозиції співробітників міліції, погрози фізичної розправи, брехлива телевізійна картинка на центральних каналах з приводу дій опозиції - це окремі ланки єдиного плану дій влади з метою дестабілізації ситуації в Україні. Не наводячи конкретних фактів, правоохоронні органи звинувачують опозицію у всіх гріхах, наголошує коаліція.

У зв`язку з цим "Сила народу" має намір ініціювати у Верховній Раді звіт керівників силових відомств з приводу перебiгу виборчої кампанії і втягування представників силових структур у перегони та вимагати від Президента Леоніда Кучми відправити у відставку керівників правоохоронних органів, які втягують правоохоронців у політичну боротьбу.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG