Спеціальні потреби

«5-ий канал» зникає з ефiру у ще однiй схiднiй областi - 2004-08-05


Київ – 4 серпня. Сьогодні у Дніпропетровську було відключено трансляцію опозиційного «5-го каналу». Інформація про його відключення у Дніпропетровську пролунала у денному випуску новин. За інформацією ведучих, телеканал у цьому місті транслював кабельний оператор "Фальстап", який обслуговує 60 тисяч абонентів. Під час неофіційної розмови з представниками каналу представник кабельного оператора повідомив, що «причини відключення телекомпанії нетехнічні».

Голова правління телеканалу Владислав Лясовський повідомив, що зараз на каналі обговорюється ситуація, що склалась, і незабаром будуть вжиті усі необхідні заходи:

«Безумовно ми не будемо залишати це без відповідей, безумовно будемо доводити свої права у суді, будемо звертатися до влади, до міжнародних організацій і намагатимемося, щоб все, що було вимкнуто, ввімкнули».

Нагадаємо, що «5-ий канал» належить до опозиційних телеканалів. І подібні проблеми у нього виникають не вперше. Раніше телеканал було відключено з усіх кабельних мереж Донецької області. Владислав Лясовський пояснює це у першу чергу тиском із боку влади і небажанням чути альтернативну точку зору в інформаційному просторі: «Зараз вже вимкнутий повністю ввесь донецький регіон, Дніпропетровськ і є ще інформація, що це ще не кінець. Далі буде продовжуватись і в першу чергу це стосується Східної України. Там нас на жаль нема в ефірі, там є кабельні мережі, після відомих Вам подій з Волею-Кабель, коли було дуже чітко показано яким чином можна тиснути на операторів кабельних мереж зараз відпрацьовується сценарій, тиск на кабельників він не складний, тому що правове поле, в якому працювали кабельники, було не врегульоване в свій час, тому дуже багато є нюансів, за які можна причепитись до будь-якого кабельника, тому це є такий дуже неприкритий тиск із боку влади, мені більше нема чого навіть коментувати».

Самі оператори пояснюють призупинення трансляції «5-го каналу» поганою якістю прийому сигналу. У Донецькій асоціації кабельників стверджують, що з 92-ох операторів, які отримали право трансляцій «5-го каналу», жоден не висловлював бажання розірвати угоду.

Тим часом в ефірі телеканалу вже пролунало попередження про подання позову проти операторів кабельних мереж, оскільки з ними всіма були укладені угоди. Сума компенсації може скласти від 1 мільйона гривень до 1 мільйона доларів.

Розсилка

Відео - найголовніше

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG