Спеціальні потреби

Юлiя Тимошенко говорить, що на неї готується замах - 2004-06-11


Київ - 11 червня. Українські спецслужби планують фізично знищити Юлiю Тимошенко. Таку сенсаційну інформацію повідомила сьогодні лідер опозиційного блоку, зазначивши, що замах на неї готують співробітники Головного розвідувального управління України. Про це вона сказала на екстреній прес-конференції.. Тимошенко каже, що попередження про підготовку теракту вона отримала від офіцерів спецслужб. План фізичного знищення Тимошенко, за її словами, складався із декількох етапів, в яких задіяний колишній помічник політика Володимир Боровко. Саме за його заявою Генпрокуратура порушила проти Тимошенко кримінальну справу за підозрою у підкупі суддів і просить Верховну Раду позбавити її депутатського імунітету.

Вже цієї неділі 13 червня, за словами Тимошенко, у будинку, де живе Володимир Боровко був запланований потужний вибух, від якого він, його родина, охоронці та сусіди мали б загинути. Згодом аналогічний вибух мав статися у будинку, де живе Тимошенко та її сім’я. Цей випадок, каже лідерка БЮТ, хотіли пояснити помстою злочинних угруповань за загибель Боровка.

Тимошенко не наводить жодних доказів своїх слів, але не сумнівається у правдивості цих даних.

«Я переконана в тому, що з мого повідомлення зроблять певне шоу на провладних каналах телебачення та у провладних газетах. Але для мене абсолютно не важливо, як вони будуть висвітлювати ці події. Я знаю, що моє повідомлення зупинить цей проект. І саме тому я роблю, а не для того, щоб я сподівалася, що хтось буде гарно це висвітлювати. І ще раз звертаюся до Вододимира Боровка. Я не маю до нього ніяких претензій. І я розумію, в якому становищі знаходиться ця людина».

Тимошенко каже, що операцію розробляв заступник голови СБУ Володимир Сацюк, і про неї знав голова Служби Безпеки. Вона ствержує, що за акцією стоїть адміністрація президента і не виключає, що плануються замахи й на інших опозиційних політиків. Юлія Тимошенко закликала офіцерів спецслужб оприлюднити інформацію про інші подібні плани для їх попередження.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG