Спеціальні потреби

Студенти борються із застосуванням адмінресурсу у ВУЗах. - 2004-03-22


Громадська організація «Молодий Рух», що веде свою історію від студентського голодування 90-го року, розпочинає ініціативу «Студент обирає вільно!». Як говорить Голова «Молодого Руху» Тимур Нагалевський, ініціатива не спрямована на підтримку жодного кандидата, її мета – нейтралізувати адміністративний ресурс у державних ВУЗах під час президентської виборчої кампанії.

Тимур Нагалевський: « Чому саме така мета – тому що ми знаємо досвід попередніх виборів, особливо президентських, коли студентів використовували державні адміністрації, через ректорати, в своїх політичних цілях. А саме на користь одного кандидата, всім відомого. Я сам житомирянин, я пам'ятаю ті часи, коли просто припинялися заняття у всіх ВУЗах, навіть у школах, коли чинний Президент, який був тоді кандидатом, приїздив зустрічатися нібито з громадськістю, всіх зганяли на центральний майдан, щоб організувати велику народну підтримку».

Щоб студентів не змушували ходити на зустрічі з одними кандидатами і не забороняли йти на зустріч з іншими, не примушували ставити або не ставити свій підпис за котрогось з кандидатів і не вказували, за кого голосувати, «Молодий Рух» запропонував Міністерству освіти і ректорам українських ВУЗів підписати Декларацію про порозуміння зі студентами на час виборчої кампанії. Як сказано в Декларації, керівники ВУЗів не допускатимуть використання службового становища для впливу на волевиявлення студентів.

Під текстом Декларації уже поставили свій підпис представники Міносвіти і кількох провідних українських ВУЗів. «Молодий Рух» має намір створити в усіх вищих учбових закладах України студентські моніторингові комітети і обіцяє про всі спроби адміністративного тиску на студентів, які стануть їм відомі, негайно інформувати українську та світову громадськість.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG