Спеціальні потреби

Протистояння у Тернополі. - 2004-03-17


Ввечері 16 березня міський голова Тернополя Богдан Левків оприлюднив, за допомогою засобів масової інформації, звернення до мешканців обласного центру. Він висловив задоволення з приводу рішення податкової міліції припинити обшуки у примішеннях мерії, але одночасно звернувся до тернополян із закликом про підтримку.

Богдан Левків: «Мушу тепер звернутися до вас за підтримкою, бо той податковий терор, свавілля і беззаконня, які чиняться проти посадових осіб міської Ради не дають можливості виконувати обіцяне вам. Вперше за моїх 55 років я зазнав ганьби обшуку. Проти посадовців міста грубо і цинічно сфабриковано кримінальну справу. У приміщеннях міської Ради, ігноруючи рішення сесії, вилучають документи, навіть ті, які не мають відношення до справи. Факти свідчать, що та ситуація має не економічне, а політичне підгрунтя. Руками обласної податкової адміністрації над міською радою намагаються знущатися через те, що вона не дала сфальшувати думку громади і захистила демократію. Нинішні дії податкової міліції Державної податкової адміністрації в Тернопільській області ведуть до надзвичайного і неконтрольованого стану, коли я не можу гарантувати тернополянам нормального і необхідного забезпечення життєдіяльності міського господарства».

Старший слідчий податкової міліції ДПА в Тернопільській області Атіла Ковчі не зміг сказати коли буде повернуто вилучені з управлінь міськради документи.

Атіла Ковчі: «Коли я двічі звертався до Тернопільської міськради з постановою про добровільну видачу документів – мені було відмовлено, з порушенням статті 179 Кримінально-процесуального кодексу України. На обшук ми пішли як на крайній захід, коли вже було вичерпано всі інші, передбачені Законодавством, законні засоби здобуття необхідних нам документів. Тепер, коли ці документи ми вилучили, буде проведено далі розслідування кримінальної справи, до прийняття законного рішення».

І хоча старший слідчий податкової міліції Тернопільської області Атіла Ковчі 16 березня в інтерв'ю Голосу Америки сказав, що робота з вилучення документів у міськраді вже завершена – 17 березня до Тернопільської ради знову прийшли податківці і повідомили про необхідність проведення нової - комплексної перевірки дотримання вимог податкового і валютного законодавства.

Народний депутат України Ярослав Джорджик на проведеній у Тернополі прес конференції заявив: «Місто стало свідком силового сценарію підготовки до Президентських виборів в Україні. Завдання поставлене і воно виконуватиметься, з моєї точки зору, будь якими засобами. Саме з цього повинні виходити ми, представники тернопільської громади, які довірили свої голоси нині чинному міському голові. І саме від нашої громадянської активності мужності буде залежати те, чи захистимо ми своє місто».

Стало видомо, що порушена і карна справа проти селищного голови Підволочиська, Тернопільської області, члена Української Республіканської Партії «Собор» Бориса Діденка.

Борис Діденко: «Я не сумніваюся у тому, що порушена карна справа є замовна і має політичне підгрунтня. У Підволочиському районі, на минулих парламентських виборах, блок «Наша Україна» отримав 93 відсотки. За провладну «За Єдину Україну» в райцентрі проголосувало 90 чоловік. Тепер наближаються вибори Президента і влада прагне позбутися опозиційних керівників – опозиціонерів».

Вже сьогодні паралізована робота комунальних служб Підволочиська.

Борис Діденко: «Я не маю змоги допомогти відремонтувати техніку, вирішити проблеми з зарплатою.Це спланований сценарій з метою все паралізувати».

У Підволочиську триває збір підписів, серед місцевих жителів, на підтримку селищного голови Бориса Діденка.

Розсилка

Відео - найголовніше

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG