Спеціальні потреби

Керівник радіостанції «Континент» СЕРГІЙ ШОЛОХ заявляє, що зазнає переслідувань. - 2003-11-20


Керівник радіостанції «Континент» Сергій Шолох заявляє, що зазнає переслідувань. Він стверджує, що представники правоохоронних органів погрожують закрити радіостанцію. Шолох не виключає, що його намагаються залякати люди причетні до зникнення журналіста Георгія Гонгадзе.

Цього тижня, за словами Шолоха, пізно ввечері до нього додому приходили працівники податкової міліції та вимагали впустити їх для проведення перевірки. Шолох стверджує, що вони погрожували закрити радіостанцію та опечатати квартиру. Аналогічні погрози прозвучали й по телефону. Сергій Шолох також підозрює, що за ним встановлено зовнішнє стеження, а телефонні розмови прослуховуються.

У середу він написав листа на ім'я новопризначеного Генерального прокурора Геннадія Васильєва, в якому виклав свою точку зору на останні події. Шолох вимагає захистити його особисте право на невтручання в приватне життя. А також забезпечити можливість для радіо «Континент» проводити інформаційну та підприємницьку діяльність.

Шолох звертає увагу, що візити правоохоронців та дзвінки з погрозами на його адресу почалися відразу після свідчення в справі колишнього генерала МВС Пукача. Мас-медіа повідомляли, що останнього затримали в справі журналіста Гонгадзе. Шолох не виключає, що його намагаються залякати люди причетні до зникнення Георгія.

Сергій Шолох: «Їм захотілося просто примусити мене мовчати. Яким чином це можна зробити? Можна наслати перевірку. Знайти у мене якісь фінансові порушення. І це може тягнути на кримінальну справу і тюрьму. Або ти будеш сидіти в тюрьмі, або мовчати в справі Гонгадзе. Поки що, те, що вони робили розвивалося саме в цьому напрямку».

Сергій Шолох підозрює, що претензії у правоохоронців до нього виникли через професійну діяльність. Київська радіостанція «Континент», яку очолює Шолох, ретранслює програми української служби ВВС та «Голосу Америки». Два роки тому її позбавили ліцензії на мовлення. Однак власник вважає це рішення незаконним і оскаржує його в Європейському суді. Поки йде розгляд справи, радіо «Континент» продовжує виходити в ефір. Сергій Шолох каже, що цей факт можуть трактувати як незаконнп підприємницька діяльність. Після оприлюднення листа до генпрокурора, каже Шолох, дзвінки та погрози на його адресу припинилися. Однак відповіді на своє звернення він досі не отримав.

Сергій Шолох: «Якийсь час доведеться жити в напрузі. Я не кажу, що я десь там буду в підвалі переховуватися. Але буду звертати увагу на те, що діється, хто йде за мною, хто стоїть біля під’їзду, коли я прихожу».

Керівник прес-служби Генеральної прокуратури Поліна Башкіна повідомла, що звернення Сергія Шолоха ще не отримували. За законом, в разі надходження скарги, її мають розглянути і дати відповідь протягом тридцяти днів.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG