Спеціальні потреби

99-річний перукар - герой Книги рекордів Ґіннеса





В абсолютно звичайному для Америки торговельному центрі є абсолютно звичайна перукарня, в якій, однак, працює абсолютно незвичайна людина - Антоніо Манчінеллі. Як сказано в Книзі світових рекордів Ґіннеса, Манчінеллі, якому 99 років, є найстаршим у світі працюючим перукарем. Стрижками він займається з 12 років.

В чому секрет? За його словами - не пити, не курити, не об’їдатися, багато працювати і спілкуватись з клієнтами:

«Я бачуся з багатьма людьми, роками обслуговую їх і збираюсь робити це і далі. Я й думати не хочу про пенсію, я збираюсь працювати до кінця».

Манчінеллі починав свій робочий шлях в двадцятих роках минулого століття, коли стрижка, за яку сьогодні він бере 12 доларів, коштувала 25 центів. В ті часи в перукарнях не тільки стригли. Червоно-білий циліндр при вході – це свідчення того, що тут робили і нескладні медичні процедури:

«Я вживав пиявки. Сюди приходили люди з високим тиском крові, я ставив їм пиявку, щоби відтягнути трохи крові, і вони казали, що почуваються краще».

Манчінеллі також прижигав бородавки і для заспокоєння болю ставив банки. Тепер він тільки стриже, і його клієнти наполягають, що він робить це краще від інших. Стриже він тільки ножицями, а це, кажуть його клієнти, значно краще від усього іншого. Саме клієнти і надихають перукаря:

«Прийшов один клієнт і каже – Антоніо, ти мене не пам’ятаєш, але ти стриг мене, коли я був ще дитиною».

Втім старий перукар пережив багатьох своїх клієнтів. Впродовж сорока років він працює без вихідних і твердить, що навіть і тепер здатний зробити 25 стрижок на день.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG