Спеціальні потреби

МОЗ: В Україні поширюється епідемія грипу А/H1N1


Міністерство охорони здоров'я України визнало, що в країні – епідемія каліфорнійського грипу А/Н1N1. Про це повідомив керівник відомства Василь Князевич. За його словами, про це свідчать результати аналізів зразків матеріалу від хворих у Тернопільській і Львівській областях. Аналіз відібраних 22 зразків у Тернополі підтвердив 11 випадків грип типу А, із них 7 – грип А/Н1N1-каліфорнія.

За останніми даними, які оприлюднило Міністерство охорони здоров’я, станом на ранок 30 жовтня 2009 року кількість інфікованих в Україні становила 81 тисячу 487 осіб. Серед них – 33,5 тисячі дітей. Госпіталізовано всього 2341 особа, з них 1100 дітей. МОЗ повідомляє про 33 смертельних випадки.

У зв'язку з цим Кабінет Міністрів на позачерговому засіданні запровадив карантин у дев’яти західних областях України. В Уряді повідомляють, що у Львівській, Івано-Франківській та Тернопільській областях стан захворюваності на грип досяг епідеміологічного порогу. У сусідніх регіонах – Закарпатській, Чернівецькій, Рівненській, Волинській, Хмельницькій та Вінницькій областях на думку уряду є загроза поширення грипу.

Запровадження карантину передбачає оголошення тритижневих канікул в усіх навчальних закладах країни та скасування будь-яких масових заходів у дев'яти областях. Уряд розглядає можливість обмеження перевезень людей із західних регіонів країни до інших областей. Деякі місцеві органи влади запроваджують додаткові заходи профілактики поширення хвороби. У столичних аптеках спостерігається дефіцит марлевих пов'язок та підвищений попит на протигрипозні медикаменти.

Українські політики заявляють про скасування усіх передвиборчих масових заходів. Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко повідомила про призупинення всеукраїнського концертного туру на її підтримку. Віктор Янукович скасував свій виступ на мітингу у Харкові. Він також заявив, що його політична сила на час епідемії вимагатиме заборони проведення мітингів усіх кандидатів у президенти. Глава держави Віктор Ющенко також оголосив про скасування призначеного на неділю віче на Софійській площі у Києві.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG