Спеціальні потреби

Луценко каже, що готується заміна нинішнього уряду


Уряд Тимошенко хочуть скинути і ще до виборів призначити тимчасовий, на чолі з Азаровим. У плеканні таких планів соратники прем’єрки запідозрили Партію регіонів та президентський секретаріат. У змові їх звинуватив міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, виступаючи увечері в середу в ефірі 5 каналу:

«Я знаю, що ведеться робота з депутатами НУ-НС, щоб зняти прем’єра Тимошенко і призначити виконувачем обов’язки пана Азарова», -- сказав Луценко.

Як на доказ того, що згаданий сценарій існує, міністр послався на заяви лідера Партії регіонів Віктора Януковича про його готовність до формування нової коаліції за участю «Нашої України», а також на заяви регіонала Миколи Азарова про те, що він готовий взяти владу в свої руки.

Елементом цього ж сценарію, на думку Луценка, є брудний скандал зі зґвалтованими дітьми в «Артеку», причетними до якого називають народних депутатів із БЮТ.
«Накладання двох заяв «регіоналів» – про депутатську участь у злочині (хоча сім місяців, впродовж яких велося розслідування, цього не було чути) і заяви про новий формат коаліції – мене дуже насторожують», -- наголосив міністр внутрішніх справ.

У тому, що президент і опозиція змовились, впевнений також інший соратник лідерки БЮТ, віце-спікер Микола Томенко. Коментуючи інформацію про можливість переформатування коаліції, відставки Тимошенко та призначення – ще до завершення президентської виборчої кампанії – виконувачем обов’язки Азарова, Томенко сказав, що існує вірогідність такого сценарію. Саме для цього «змовники» працюють з депутатами НУ-НС, переконуючи їх вийти з коаліції, -- заявив Томенко, слова якого цитує прес-служба.

А тим часом лідер Партії регіонів Віктор Янукович заперечив: жодної змови нема. Коментуючи у четвер заяву міністра Луценка, головний «регіонал» запевнив: ніхто не збирається знімати Тимошенко і призначати на її місце в. о. Азарова:

«Це плід фантазії Луценка. Ніякого плану не існувало і не існує. Вони весь час, як ті зайці, миші, по норах сидять і трусяться, коли їх випруть із крісла», -- сказав Янукович на прес-конференції в Києві.

Так само заперечив головний опозиціонер і плани переформатувати коаліцію, створивши новий парламентський союз за участі Партії регіонів і НУ-НС:
«Що стосується будь-яких переговорів про створення будь-якої коаліції – ми їх не вели», -- заявив Янукович.

Нагадаємо: у вівторок 13 жовтня Віктор Янукович заявив, що у парламенті немає дієздатної більшості і, що його політична сила хоче створити нову ще до президентських виборів. Тоді ж спікер Володимир Литвин пообіцяв оголосити про створення нової коаліції, щойно Партія регіонів спроможеться зібрати за таке рішення 226 голосів.

Нагадаємо також: зараз до правлячої парламентської коаліції входять фракції БЮТ, НУ-НС та Блок Литвина.

Розсилка

Відео - найголовніше

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG