Спеціальні потреби

США виділили 5 мільярдів на медичні дослідження





Виступаючи в приміщенні Національного інституту охорони здоров’я, що неподалік Вашингтона, президент Барак Обама повідомив про асигнування п`яти мільярдів доларів на медичні дослідження. За словами президента, кошти призначені на дослідження раку, серцевих недуг, аутизму та інших хвороб.

Завдяки наміченим проектам буде збережено та створено тисячі нових робочих місць. Державне фінансування може також допомогти науковцям розкрити медичні таємниці. Президент Обама підкреслив, що це найбільший в історії одноразовий вклад у біомедичні дослідження.

П’ять мільярдів доларів – буде виділено у рамках державної програми стимулювання американської економіки, і піде на фінансування понад дванадцяти тисяч існуючих проектів, що проводяться під егідою Національного інституту охорони здоров’я. Гроші підуть на розвиток нових і підтримку існуючих програм боротьби з невиліковними хворобами.

Серед іншого, кошти використають для лікування та попередження таких хвороб як рак, серцеві захворювання та аутизм. За словами Барака Обами, держава робить найбільший досі вклад ресурсів у дослідження аутизму:

«Ми сподіваємося, що здобуті знання допоможуть нам краще розуміти хворобу, розробити ефективні методи лікування та допомогти цим дітям реалізувати свій потенціал».

Виділені гроші також дадуть науковцям можливість вивчити ДНК тисяч зразків понад двадцяти різних видів раку. Як зазначив президент, ці гроші не тільки сприятимуть медичним дослідженням, але й допоможуть створити десятки тисяч нових робочих місць протягом наступних двох років.





XS
SM
MD
LG