Спеціальні потреби

Каліфорнійці знову борються із пожежами


У Каліфорнії пожежники намагаються загасити одночасно понад десяток пожеж, найбільша з яких спалахнула в повіті Санта-Круз неподалік від Сан-Франциско. В цьому районі було оголошено надзвичайний стан та евакуйовано дві з половиною тисячі мешканців.

У результаті високої температури повітря та сильного вітру пожежа поширюється на територію майже в три тисячі гектарів в місцевості Санта-Круз. Оскільки пожежникам доводиться працювати високо в горах, вони мають обходиться без пожежних машин. Велику роль у боротьбі з пожежами в цих умовах відіграє підтримка з повітря.

Штат Каліфорнія переживає вже третій рік посухи і пожежникам доводиться працювати у важких умовах лісових пожеж майже протягом всього року. Губернатор штату Арнольд Шварценеґґер висловив подяку 25 пожежникам, які постраждали внаслідок боротьби із стихією.

Губернатор оголосив надзвичайний стан в повіті Санта-Круз, з якого евакуювали дві з половиною тисячі мешканців. Втім деякі вирішили залишитися.

Для тих пожежників, які борються з лісовим вогнем, – робота надзвичайно виснажлива. Коли спалахує одночасно кілька пожеж, не вистачає людей і деяким з них доводиться працювати по 36 годин поспіль, в умовах високої температури та густого диму.

Розсилка

Відео - найголовніше

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG