Спеціальні потреби

Італійське місто Л’Аквіла готується до саміту Великої вісімки


До Італії почали прибувати учасники саміту лідерів країн Великої вісімки. Влада Італії обрала для проведення зустрічі місцевість навколо містечка Л’Аквіла, де у квітні цього року стався найпотужніший за останні 30 років землетрус. Починаючі з понеділка, у регіоні сталося щонайменше три землетруси малої потужності, що додало аргументів противникам ідеї проведення саміту у цьому районі. Однак влада Італії наполягає, що прийняла правильне рішення.

Жертвами трагедії у цьому мальовничому містечку три місяці тому стали майже 300 людей. 65 тисяч місцевих мешканців залишилися без даху над головою. Тож влада Італії вирішила провести саміт країн Великої вісімки саме тут, аби привернути увагу світу до проблем які спричинив землетрус. На думку голови Цивільної оборони Італії Ґідо Бертоласо, саміт може допомогти постраждалим:

«Уявіть собі, яке значення має присутність тут президентів Сполучених Штатів Америки, Російської Федерації, Китайської Народної Республіки. Світова увага протягом тижня буде прикута до Лаквіли. Це найкраща гарантія для бездомних, що про них не забудуть».

Однак у наметовому містечку по-різному дивляться на проведення саміту в їх місті. Одні – позитивно. Інші – сумніваються, що щось зміниться. Для місцевих мешканців саміт також означає незручності, пов’язані з протестами та посиленими заходами безпеки. Щоправда, органи влади вважають, що демонстрації протесту, які супроводжують подібні події, не будуть проблемою в цьому місті.

Ґідо Бертоласо зазначив: «Ви уявляєте когось, хто захоче прийти і протестувати поміж людей, які живуть у наметовому містечку, які залишилися без даху над головою чи так чи інакше постраждали від землетрусу? Якщо хтось і приїде протестувати, я думаю їх зупинять мешканці Лаквіли, а не поліція».

Хоча саміт означає закриття доріг та обмежене пересування, мешканці Лаквіли очікують події. Адже це можливість не надовго показати світу не лише свої проблеми, а й італійську гостинність, якою вони пишаються.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG