Спеціальні потреби

Бойовики Талібану захопили у полон американського солдата


В Афганістані, в районі неподалік кордону з Пакистаном, Талібам вдалося захопити в полон солдата американської армії. Командування США вживає усіх заходів, щоб знайти свого бійця перед тим, як бойовики спробують його переправити на територію Пакистану. За інформацію, що може допомогти у пошуках, США обіцяють винагороду у 25 тисяч доларів.

Захоплення американця практично співпало у часі з проведенням широкомасштабної операції, яку військові сили США розпочали в Афганістані. Чотири тисячі морських піхотинців США, разом з контингентом афганських військ і поліції, висадились у долині річки Гельманд. Там, як вважається, розміщені основні сили Талібану.

Командування армії заявляє, що головним завданням операції є звільнити територію від екстремістських формувань напередодні президентських виборів в Афганістані. Ця операція, за заявами військових, відрізняється від попередніх тим, що сьогодні у розпорядженні командування є достатньо солдатів, щоб після завершення операції продовжувати залишатись у регіоні для підтримкання безпеки.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG