Спеціальні потреби

Буш-старший продовжує давню традицію





Сорок перший президент США Джордж Буш відзначив 85-ий день народження стрибком з парашутом. Для Буша-старшого це стало уже традицією – це саме він робив і у свої 75 і 80 років.

Про стрибок з висоти трьох тисяч метрів і вільне падіння зі швидкістю майже двохсот кілометрів на годину, щоправда у парі з професійним парашутистом, екс-президент сказав, що це неймовірні емоційні відчуття і що він зовсім не почувається на 85.

За м’яким приземленням екс-президента спостерігала уся його родина і друзі.

Джорджу Бушу було двадцять років, коли він уперше вистрибнув з парашутом. Йшла Друга світова. Його літак збили над океаном, і Бушу старшому довелося катапультуватися. Екс-президент добровільно скакав з літака ще шість разів, навіть незважаючи на перенесену складну операцію на спині. Свій найостанніший вчинок Буш старший пояснив двома причинами. Першою є те, що він більше не може грати у гольф. А про другу причину він сказав таке:

«Знаєте, коли ви старієтесь це зовсім не означає, що ви повинні скласти руки. Вставайте і робіть щось, насолоджуйтеся життям».

Останній стрибок з парашутом був не з легких, адже приземлитися потрібно було на невеличку галявину біля церкви, де 54 роки тому Буш-старший одружився з своєю дружиною Барбарою. Зараз сорок перший президент США уже планує свій наступний стрибок з парашутом… у свої 90.

Інше за темою

XS
SM
MD
LG