Спеціальні потреби

Продаж домів у США, як очікують, збільшиться


Зусилля американського уряду на подолання економічної рецесії дають вже мабуть очікувані результати – принаймні у секторі продажу нерухомості.

Опитування Національної асоціації ріелторів США вказує, що кількість американців, які оформляють контракти на купівлю раніше обжитих домів підскочила у квітні на 6.7%. Це найбільший зріст показника впродовж понад сім останніх років.

Звіт цієї організації вказує, що очікуваний продаж житлових домів тепер є дещо понад 3% у порівнянні з тим же періодом минулого року.

Проблеми в житловому секторі США зіграли ключову роль у спалаху економічної кризи і тому стабілізація ринку продажу нерухомості була критично важливою складовою плану американського уряду для виведення країни з рецесії.

Головний економіст Національної асоціації ріелторів Лоренс Юн каже, що американці хочуть скористатись із привабливих заохочень уряду для покупців домів і низьких відсотків кредиту на нерухомість.

Очікується, що продаж домів у США наступними місяцями зросте. Багато американців прагнуть скористатись одноразовими податковими пільгами на суму у вісім тис. доларів, допоки цей стимул ще діє.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG