Спеціальні потреби

Обама: Пакистан і Афганістан віддані боротьбі з тероризом


Президент Барак Обама провів зустріч у Вашинготні з президентами Пакистану Асіфом Алі Зардарі та Афганістану Гамідом Карзаям, після якої сконстатував, що обидва лідери залишаються відданими боротьбі з тероризмом.

На порядку денному як окремих, так і спільних розмов, які провів Обама з Обома лідерами, стояли майбутні відносини та стабілізація ситуації в обох країнах.

Президенти Зардарі та Карзай обговорили проблеми обидвох країн також з державним секретарем США Гілларі Клінтон, яка зазначила, що Афганістан та Пакистан мають спільного ворога – екстремізм. Держсекретар США також висловила жаль з приводу цивільних жертв військових операцій американських сил в Афганістані.

Президент Афганістану Гамід Карзай у свою чергу порівняв свою країну та Пакистан із сіамськими близнюками, яких об’єднують спільні проблеми та спільні радощі. Він висловив готовність працювати разом з керівництвом Пакистану у боротьбі з тероризмом. Президент Пакистану, зі свого боку сказав, що загроза тероризму є спільною і долати її необхідно спільними зусиллями.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG