Спеціальні потреби

Спалах свинячого грипу загрожує південній півкулі?


Працівники галузі охорони здоров’я зазначають, що епідемія свинячого грипу вщухає в Мексиці, а в інших країнах поширюється не так швидко, як очікувалось. Однак представники ВООЗ кажуть, що прогресування вірусу важко передбачити. І зараз велику загрозу він може становити для південної півкулі, у якій саме тепер починаються холодні сезони.

Офіційні установи, ресторани та бізнеси знову відкриваються у місті Мехіко. Першого травня за розпорядженням влади там було зачинено громадські заклади, церкви та школи, аби запобігти поширенню вірусу H1N1. Мексику вважають епіцентром цього захворювання. Представники ВООЗ застерігають, що подальшу мутацію вірусу важко передбачити.

У США деякі школи знову відкривають після карантину, інші – дезінфікують, однак чимало навчальних закладів залишаються зачиненими. Представники Центру контролю за захворюваннями США кажуть, що від неділі випадки захворювання на свинячий грип підтверджено ще у шести штатах.

Експерти кажуть, що випадків захворювання може бути значно більше, аніж про них повідомляють. Однак каже, що не варто панікувати. Поки що загроза від свинячого грипу в США дуже подібна до тої, яку несе звичайний сезонний грип. Втім найбільше фахівців зараз хвилює загроза поширення нового грипу у південній півкулі, де починається зима. Всесвітня організація охорони здоров’я зазначає, що ніколи раніше за розвитком вірусу грипу не стежили так пильно, як це відбувається з вірусом H1N1.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG