Спеціальні потреби

Дитина з пробірки через 22 роки після замороження сперми




Сучасна медицина здатна творити дива. Зокрема приємними прикладами цього стають випадки, коли віра в ці дива винагороджується новим життям. 22 роки тому діагноз лейкемія прозвучав як вирок для родини Бібліс. Лікування 16-річного сина обіцяло бути довгим, прогнози були невтішні. Але завбачлива турбота про майбутнє сина змусила його матір прийняти тоді рішення, яке через 20 років виявилося благословенням.

Підлітком Крис Бібліс захворів на лейкемію і відтоді почалось довге лікування з використанням радіації і хіміотерапії. Сам Крис пригадує:

«Я вчився у старших класах школи, жив з дня на день. Чесно кажучи, думав лише про те, щоб вижити. Питання одруження і батьківства мене тоді цікавили менше усього».

Зате Мати Криса – Нотта Бібліс таки думала про майбутнє. Вона переконала сина здати сперму на замороження. Минуло 22 роки, і прогрес в медицині відживив сперму.

Фахівець з питань запліднення Ричард Вінґ зазначає: «Від зданої кількості сперми дієвою лишилось близько 30%. Ми мали можливість відсортувати її і залишити лише найкращі сперматозоїди».

Лікарі запевняють, що факт замороження сперми не несе загрози генетичних чи фізичних відхилень. Дружина Криса – Мелоді – завагітніла з першої спроби «ін вітро» - процедури, відомої як «запліднення в пробірці».

Лікарі вважають, що родина Бібліс встановила світовий рекорд, адже це найдовший час впродовж якого зберігали сперму перед заплідненням.

Інше за темою

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG