Спеціальні потреби

Обама хоче бачити світ вільним від ядерної зброї





Президент США закликав лідерів країн світу оприлюднити заяву з осудом запуску ракети Північною Корею. Про цей запуск, успіх якого вже оспорюють кілька країн, стало відомо у неділю, коли президент Барак Обама у Празі звернувся до міжнародного співтовариства із закликом зупинити розповсюдження ядерної зброї.

Головною темою промови Барака Обами у Празі було нерозповсюдження ядерної зброї. Американський президент заявив, що США готові взяти на себе роль лідера у цій боротьбі:

«По-перше, Сполучені Штати здійснять конкретні кроки до мети – світу вільного від ядерної зброї. Щоб покласти край способові думання з часів Холодної війни, ми зменшимо роль ядерних озброєнь в нашій стратегії щодо національної безпеки, і закликаємо інших зробити те саме».

Світ повинен стати разом, щоби не допустити до поширення цієї смертельної зброї, - заявив президент Обама:

«Зараз пора на рішучу відповідь міжнародної громадськості. Північна Корея мусить знати, що вона ніколи не здобуде безпеки і пошани шляхом погроз і посіданням незаконної зброї.»

Незабаром після виступу Обами Пхеньян оголосив, що провів успішний запуск ракети зі супутником зв’язку. Повідомлення викликало обурення і осудження країн світу. Обама назвав дії Пхеньяна провокаційними, які ще більше ізолюють КНДР від решти світу:

«Вони, на мою думку, вдалися до провокаційних дій. Це створює нестабільність в регіоні і світі. Це не той шлях, яким вони пішли тепер і ми маємо намір працювати з міжнародним співтовариством, щоби вони це зрозуміли».

Інше за темою

Відео - найголовніше

Реакція на виступ Блінкена з гітарою в Києві. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00
XS
SM
MD
LG