Спеціальні потреби

Армія США припинить примусове продовження служби


Армія США поступово припинятиме примусове продовження військової служби солдатів після закінчення визначеного терміну. Такі дії Пентагону піддавали критиці за те, що вони завдавала моральної шкоди військовим родинам. Нині цю практику застосовують до приблизно 13-ти тисяч солдатів, серед яких щонайменше сім тисяч службовців регулярних військ, понад чотири тисячі членів Національної гвардії та 1400 армійських резервістів. Військову службу продовжували примусово, аби забезпечити належну кількість військових підрозділів у США на період бойових дій в Іраку та Афганістані.

Критики називають цю практику «позакулісним призовом». Міністр оборони США Роберт Ґейтс каже, що Пентагон сподівається до 2010-го року наполовину скоротити кількість солдатів, термін служби яких було примусово продовжено, і сподівається припинити цю практику до 2011-го року.

Проте, Ґейтс застеріг, що практику не буде ліквідовано повністю, оскільки за певних обставин може виникнути необхідність затримати солдатів з певними здібностями та досвідом.

Роберт Ґейтс також повідомив, що солдати, які служать понад термін, одержуватимуть додаткових 500 доларів зарплатні на місяць.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG