Спеціальні потреби

Вбивця з Алабами заздалегідь склав список своїх жертв


Слідчі в американському штаті Алабама намагаються дати відповідь на питання – що спонукало жителя невеликого місцевого містечка взяти в руки пістолет і вбити десятьох людей, після чого покінчити життя самогубством. Ці трагічні події сталася у вівторок. Зараз поліція каже, що 28-річний Майкл Маклендон міг планувати ці вбивства заздалегідь. Серед його особиситих речей знайшли список з іменами колишніх роботодавців та колег на яких той був ображений.

Слідчі поки не мають ствердної відповіді щодо мотивів цієї кривавої драми, яку вже назвали найгіршим злочином в історії штату. Місцевий шериф каже, що за 30 років його роботи це найгірша подія, яка коли-небудь траплялася в цій громаді. Про Майкла Маклендона тут відзиваються як про спокійного юнака. Минулого тижня він звільнився з роботи. Він деякий час працював поліцейським, але не зміг скласти необхідних тестів.

На даний момент слідство по хвилинах встановило як розвивалися події того дня, але цього недостатньо, щоб зрозуміти причини трагедії. Спочатку вбивця застрелив свою матір в її будинку, після чого спалив сам будинок. Потім проїхав майже 20 кілометрів до сусіднього міста де розстріляв інших членів своєї родини. Він вийшов з машини і, не сказавши ні слова, почав стріляти.

Тут він вбив шістьох людей. Свою бабусю, дядька, двох інших родичів. Його жертвами також стали дружина і мала дитина заступника шерифа Джоша Маєра, які жили у будинку навпроти і якраз прийшли в гості. Сам Джош Маєр у цей час займався розшуками вбивці.

Після розправи з родиною та сусідами, вбивця поїхав на своєму авто далі. По дорозі він застрелив пішохода, жінку на заправці і мотоцикліста, який його обганяв. Врешті, коли поліція наздогнала його Маклендон зрозумів, що втікати більше нікуди і застрелився.

Трагічні події того дня тривали близько години. За цей час Маклендон вистрілив більше 200 куль, проїхав майже 40 кілометрів, застрелив десятьох людей і ще шістьох поранив.

Поліція підозрює, що жертв могло бути набагато більше – вбивця мав при собі дві рушниці та пістолет, а серед речей – список імен колишніх співробітників, які так чи інакше його колись образили.

Розсилка

Відео - найголовніше

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG