Спеціальні потреби

БЮТ погодився на всі умови задля відновлення коаліції


Керівик українского уряду Юлія Тимошенко зробила у середу гучну заяву – її політична сила погоджується на всі ультиматуми НУ-НС, які цей блок висував умовами створення парламентської коаліції у складі трьох фракцій. На відміну від партнерів, жодних передумов БЮТ не висуває. Однак оптимізму щодо перспектив альянсу у словах прем`єрки було мало:

«Я можу зразу попередити – ми продемонструємо країні, хто хоче демократичну коаліцію, а хто ні. І будемо просто із заплющеними очима приймати всі їхні ультиматуми. Для того, щоб зберегти стратегічний курс України, парламент, і не кинути країну в черговий раз в абсолютно непрогнозовану кризу. Ми не допустимо цього, бо ми бачимо, що усе робиться, щоб повести країну на дострокові вибори. Ми не дамо цього зробити, шановні друзі».

Частково песимізм прем`єрки підтвердився – продуктивний діалог між НУ-НС і БЮТ після сварки у вівторок так і не почався. Один із перегворників від Нашої України Роман Зварич знову звинувачує в зриві перегоаорів колишніх партнерів. Вони, мовляв, хочуть усунути від переговорів лідера фракції В`ячеслава Кириленка.

Мало вірять у створення нової коаліції і представники Блоку Литвина. Саме цю політичну силу називають серед ймовірних партнерів НУ-НС і БЮТ. Тим часом Блок Юлії Тимошенко робить й інші кроки для того, щоб не допустити розпуску Верховдної Ради. Один із членів фракції оскаржує в суді розпад демкоаліції. Мовляв, існують сумніви, що рішення НУ-НС про вихід із альянсу підписала більшість фракції.

Тим часом добігає кінця місячний термін, який Конституція дає парламентарям на оформлення нової коаліції. Вже за два дні президент отримає формальне право розпустити парламент і оголосити дострокові вибори. Деякі оглядачі кажуть, що нині це найімовірніший сценарій розвитку подій. І навіть припускають, що голосування можуть призначити на кінець грудня. Однак п`ять парламентських партій все ще мають час до 3 жовтня, щоб оформити парламентську більшість.

Інше за темою

Відео - найголовніше

Треті партії у США. Експлейнер
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:15 0:00
XS
SM
MD
LG