Спеціальні потреби

Тимошенко знову викликали на допит у Генпрокуратуру


Юлія Тимошенко вважає політичним замовленням свій виклик до Генпрокуратури. Про це прем`єр-міністр сказала перед початком допиту у справі про отруєння Президента Віктора Ющенка. Допит розпочався у четвер о п`ятнадцятій годині. В інтерв`ю журналістам прем`єрка висловила сподівання, що її питатимуть саме про отруєння.

У Генпрокуратуру на допит. Такі виклики для найвищих посадовців давно перестали бути сенсацією. Свідчення у справі отруєння Президента Ющенка вже давали відомі політики, журналісти і навіть сам глава держави. У четвер на свій третій допит у цій справі прибула прем`єр-міністр. Як заявила Юлія Тимошенко, перш ніж зайти у двері будинку на Різницькій, свій виклик до ГПУ вона вважає політичним замовленням. «Я думаю, що всі повістки на ці допити виписують у Секретаріаті президента», – сказала прем`єрка. Вона також згадала про часи революції:

«Поки їхала сюди, згадувала Помаранчевий майдан, де ми всі поряд стояли. І ніколи не думала, що у президента – у мого президента, за якого я агітувала голосувати всю країну – єдиним бандитом в тюрмі буде власний прем`єр-міністр».

За словами Тимошенко, «зараз півкраїни задіяно в допитах про отруєння». Проте, на її думку, «головне отруєння – це отруєння владою»:

«Головне отруєння це отруєння безмежною владою з важкою інтоксикацією в Секретаріаті президента, які просто не знають вже, як дістати своїх політичних конкурентів».

На запитання журналістів, скільки ще їй доведеться ходити на допити до слідчого, прем`єрка відповіла: «Думаю, що все це не буде довго тривати». Як вона сказала, «Колись всі ці абсолютно безглузді речі закінчаться».

Водночас Тимошенко знову наголосила на тому, що як законослухняна громадянка приходитиме щоразу, коли її викликатимуть.

Раніше цього ж дня, відповідаючи на запитання журналістів, чи має вона намір іти на допит, лідерка БЮТ заявила, що обов`язково прийде. І пожартувала, що візьме з собою сухарів.

Про що йшлося на допиті і які запитання ставив їй слідчий, Тимошенко говорити не може – через підписку не розголошувати таємницю слідства. Наразі невідомо і те, скільки триватиме допит – на попередньому рандеву зі слідчим, що відбулося 11 вересня, прем`єрку протримали п`ять годин.

Інше за темою

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG