Спеціальні потреби

Обрання Сари Пейлін – загадка для самих республіканців


Під час з`їзду Республіканської партії Джона Маккейна офіційно оберуть єдиним кандидатом у президенти США. І якщо про життєвий та політичний шлях Маккейна відомо майже все, то віце-президент – загадка навіть для багатьох в середині Республіканської партії. Про губернатора Аляски Сару Пейлін до минулої п’ятниці, коли Маккейн оголосив її кандидатуру на мітингу в Огайо, мало хто знав за межами штату. Вона – перша в історії Республіканської партії жінка-кандидат на посаду віце-президента.

Запрошення на цю посаду стало великою несподіванкою для самої Сари Пейлін. Згідно з журналом “Аляска”, вона – найпривабливіший губернатор Америки. Сара походить з міста Вацілла із населенням у ледь сім тисяч. Тут Пейлін стала членом міської ради, а потім мером. Її програма – більше доріг та поліції. До того Сара виступала за штат в якості захисника баскетбольної команди та працювала спортивним журналістом.

Губернатор Пейлін стала борцем проти корупції, при чому в середині партії, до якої вонасама належить. Також вона – член Національної асоціації власників зброї. Її улюблена їжа – лосятина. Розвага – гонки на снігоході. Улюблений одяг – спортивний. І напевно найбільший сюрприз у житті – пропозиція Джона Маккейна:

«Я вам кажу. Я просто не можу в це повірити. Я думаю, що це неможливо, тому що існує чимало висококваліфікованих, завзятих потенційних кандидатів, які, без сумніву, набагато попереду мене в списку потенційних віце-президентів».

І цим вибором Маккейн здивував багатьох. Офіційну пропозицію від Маккейна Сара Пейлін отримала минулого четверга – за день до її представлення виборцям. Навіть її батьки дізналися про те, що їхня донька стала кандидатом у віце-президенти, із телевізійних новин.

За словами експертів, республіканці сподіваються, що обравши жінку, вони привернуть на свій бік розчарованих прихильниць Клінтон. До того ж кампанія Маккейна сподівається, що вибір Сари Пейлін викличе ентузіазм серед консерваторів.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG