Спеціальні потреби

До президентських виборів у США залишилось 100 днів


У понеділок розпочався стоденний відлік часу до президентських виборів у США. І Обама, і МакКейн перенесли свої передвиборчі змагання на американську землю. Обидва зустрічалися з економічними радниками, щоб спланувати хід фінансування своїх кампаній, а також попрацювати над власними пропозиціями щодо того як вивести економіки країни з теперішньої кризи. Крім цього, вже найближчим часом кандидатам необхідно буде впоратись ще з одним завданням – визначити кандидатуру віце-президентів, з якими вони підуть в парі на вибори.

Барак Обама в понеділок зустрічався з групою відомих економістів, серед яких і мільярдер Ворен Баффет. Втім йому не просто було відійти від емоцій та підбиття підсумків після своєї дев’ятиденної поїздки вісьмома країнами, серед яких Ірак і Афганістан:

«Спочатку мене дещо турбувало те, що мої дії значно відрізнялися від того що робить Джон МакКейн і робили інші кандидати в президенти. Але мушу визнати ми добре попрацювали».

Одразу після повернення до США Обамі не вдалося взятися до справ. Спершу він відправився на обстеження в лікарню, де лікарі оглянули його ногу, яку Обама пошкодив під час гри в баскетбол.

Що ж стосується Джона МакКейна, то він користується будь-якою нагодою, щоб покритикувати Обаму. Цього разу стосовно Іраку:

«Він не розуміє, що стоїть на кону. І вибирає політичний шлях, щоб стати президентом, а не шлях, щоб виграти війну в Іраку. Я обрав інший, непопулярний шлях, бо знаю, що війну в Іраку треба виграти».

МакКейн, який довго опирався будь-яким намірам інших політиків збільшити податки – нарешті визнав, що такий сценарій можливий, щоб врятувати систему соціального забезпечення.

Зараз обом кандидатам потрібно підготуватись до трьох важливих етапів у кампанії. Обрати собі віце-президента, підготувати промову для партійного з’їзду і стратегію на осінні теледебати.

Бараку Обамі останнім часом у виборі віце-президента активно допомагає Керолайн Кеннеді – донька Президента Кеннеді, яка колись була майже національною принцесою, зараз на стороні Обами у пошуках віце-президента.

Експерти кажуть, що Обама близький до остаточного вибору віце-президента і серед кандидатур називають Сенатора від Індіани Евана Бая, Сенатора від Делаверу Джозефа Байдена, Губернатора Вірджинії Тіма Кейна, і як сказав сам Обама – Гілларі Клінтон.

У республіканця Джона МакКейна також визначились фаворити: Міт Ромні, Том Рідж, губернатор Мінесоти Том Павленті, а також Руді Джуліані. Але з’їзд демократів буде швидше, ніж республіканський, тому Бараку Обамі і Керолайн Кеннеді, доведеться зробити своє рішення першими.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG