Спеціальні потреби

Президент Буш продовжує європейське турне


Президент США Джордж Буш цими днями перебуває у Великобританії, де матиме переговори з прем'єр-міністром країни Ґордоном Брауном. Мова, в основному, йтиме про війни в Іраку та Афганістані, а також про ядерну програму Ірану.

Буш зі своєю дружиною Лорою прибули у Лондон у неділю. Серед іншого в програмі їхнього візиту - зустріч з королевою Єлизаветою.

А перед тим, як подружжя Бушів прибуло до британської столиці, місцева газета ''Обзервер'' надрукувала цитату американського президента, в якій він категорично висловлюється проти того, аби будь-який член очолюваної американцями коаліції в Іраку, виходив з альянсу раніше необхідного терміну. Такий коментар Буша надійшов після того, як британські ЗМІ повідомили, що прем'єр Ґордон Браун вже до кінця цього року має намір вивести останні дислоковані в Іраку британські війська. Буш висловив сподівання, що офіційний Лондон підтримає коаліційне командування в Іраку, яке заявляє, що рішення про будь-які скорочення військової присутності мають прийматися з огляду на ситуацію з безпекою в Іраку, а не згідно з графіком.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG