Спеціальні потреби

Жителі південних штатів Америки потерпають від торнадо


У неділю близько 40 торнадо пронеслись півднем США, внаслідок чого загинуло більше 20 людей. Більшість жертв – з містечка Пічер в штаті Оклагома. Міцні цегляні будинки містечка – знищені. Саме місто майже вщент зруйноване, жителі у притулках, кількість жертв зростає.

Стихія обрушилась, коли родини сідали вечеряти. За лічені секунди були знищені цілі квартали. Декілька людей загинули, намагаючись втекти машинами.

Трейсі Ґілмор, яка ховалась у комірчині з батьками і маленькими дочками, коли торнадо підняв у повітря і розтрощв їхній дім, й досі не може оговтатись від пережитого:

“Мама була праворуч мене, а дівчатка на руках, коли я подумала: Зараз я загину, я побачу загибель моїх дітей, загибель моєї мами”.

Їх дім приземлився на ділянці сусідів. На щастя, ніхто з родини Ґілмор не постраждав. Вони вийшли на світ з-під уламків. Зруйнувавши Пічер, торнадо спрямувався до Мізурі, лишаючи загибель і руйнування на своєму майже двокілометровому шляху.

Загалом більше трьох десятків торнадо пронеслись півднем і середнім заходом від Канзасу до Джорджиї. Це найінтенсивніший сезон торнадо за понад 50 років. Цього року жертвами торнадо стало більше людей, ніж за увесь минулий рік.

В Пічері кількість жертв могла бути навіть більшою. Останніми роками населення цього колись жвавого містечка скоротилось з двадцяти тисяч до восьмисот через забрудення місцевості від шахт. Наразі погода вгамувалась, але синоптики остерігають, що невдовзі вона зіпсується знову.

Розсилка

Відео - найголовніше

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG