Спеціальні потреби

У Пенсільванії пройшли чергові дебати демократів


У штаті Пенсільванія, де 22-го квітня пройдуть демократичні праймеріс, відбулися політичні дебати між Гілларі Клінтон та Бараком Обамою. Клінтон покладає на цей штат великі сподівання. Щоб наздогнати Обаму, вона мусить там перемогти з великим відривом. Тому всі чекали від Клінтон несподіваних кроків та гучних заяв. А Обама навпаки, мав триматися впевнено, щоб закріпити свій статус лідера.

Словесна дуель розпочалася з питання чи є шанс що кандидати підуть на вибори в парі. У відповідь – тиша. Ніхто не зважився говорити першим. Для Гілларі ця сцена була однією з останніх нагод переконати національну аудиторію, що вона кращий кандидат ніж Обама:

“Я вважаю, що можу краще впоратись з цим завданням, власне тому я і тут. Я краще готова, бо багато зробила за своє життя і принесла для людей багато результатів”.

Але опитування громадської думки, проведене напередодні цих дебатів є не надто оптимістичними для Клінтон. Більше половини респондентів відповіли, що не довіряють їй, а майже 60% сумніваються в правдивості її слів.

Першим під час дебатів, змушений був захищатися Обама. Його критикували за деякі висловлювання священика з його церкви. А також за те, що Обама співпрацює з людиною, яка у 60-их була лідером радикальної групи молоді. На що Обама відповів:

“Як дії людини, яка брала участь в молодіжних рухах сорок років тому, коли мені було вісім років можуть мати вплив на мої погляди сьогодні. Це безглуздо пов'язувати між собою”.

Клінтон вперше публічно вибачилася за те, що розповіла неправду про небезпеку і снайперів під час своєї поїздки в Боснію в 1996-му році:

“Я прошу пробачення, за те, що так тоді сказала. В мої книжці я описала ці події більш точно”.

Втім, як сказали більшість аналітиків після завершення дебатів, навряд чи ці дрібні проколи в кампаніях обох кандидатів суттєво вплинуть на їх теперішні рейтинги. А Клінтон, на виборах у Пенсільванії наступного тижня треба перемогти з відчутною перевагою, щоб зберегти шанси перемогти Обаму.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG