Спеціальні потреби

Клінтон та Обама провели дебати у голлівудському стилі


В четвер у всесвітньо відомому голлівудському кінотеатрі “Кодак”, в якому зазвичай відбуваються оскарівські церемонії, проводили свої чергові політичні дебати претенденти у президенти від Демократичної партії. На сцені у словесній баталії зійшлися дві зірки сучасної американської політики Гілларі Клінтон та Барак Обама. Поки вони мають майже рівні шанси перемогти номінацію, а тому дуже виважено підбирали слова під час дебатів, зробивши їх більше схожими на шахову партію.

Це були дебати у голлівудському стилі. Оскароносні зірки в аудиторії, актори, режисери, продюсери, музиканти. Відповідно до обставин поводилися і політики. Виступаючи, Барак Обама зазначив:

“Ми з Гілларі були друзями ще перед початком кампанії, і залишимося такими, коли ці перегони завершаться”.

Жодних жорстких випадів – втім без критики не обійшлося, наприклад щодо медичного страхування. Також Обама вколов Клінтон за те, що колись вона віддала свій голос за вторгнення в Ірак:

“Гілларі справедливо заявляє, що має достатньо досвіду, щоб з першого дня буди президентом. Але цього недостатньо. Важливо з першого дня приймати правильні рішення”.

Однією з найцікавіших відповідей напевне стала фраза Клінтон на запитання – як вона може принести зміни з таким ім’ям. На що Гілларі відповіла:

“Ви знаєте знадобився один Клінтон, щоб вичистити все за першим Бушем, і напевне треба ще одного Клінтона, аби прибрати за Бушем-2”.

І на завершення прозвучало питання, чи погодяться кандидати, у разі перемоги, взяти теперішнього опонента на посаду віце-президента, утворивши союз Клінтон-Обама, або Обама-Клінтон. На що Барак Обома відповів:

“Правду кажучи, між цими двома варіантами – велика різниця”.

Напівобійми на прощання – яскраво проілюстрували теперішні стосунки між претендентами у президенти. На війні як на війні.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG