Спеціальні потреби

МакКейн здобув перемогу у Флориді


Сенатор від Арізони Джон МакКейн у вівторок отримав надзвичайно важливу для себе перемогу на попередніх виборах у штаті Флорида. Після цих виборів він став лідером серед республіканців на посаду єдиного кандидата в президенти США, випередивши іншого республіканця – Міта Ромні.

Колишній льотчик ВМФ США і полонений у В’єтнамі Джон МакКейн не приховував своєї радості після перемоги у Флориді. Ще півроку тому він ледь не припинив боротьби через брак коштів на кампанію.

Міт Ромні, який двічі перед цим святкував перемогу на попередніх виборах, у Флориді прийшов другим.

Руді Джуліані, який ще кілька місяців тому мав найкращі показники підтримки загалом по країні і який зробив свою ставку саме на голосування у Флориді – здобув там лише третю позицію.

Темна конячка цих президентських перегонів Майк Гакабі, після програшу у Флориді, він жартував на зустрічі з виборцями і заявив, що продовжуватиме змагання.

Серед демократів у Флориді перемогла Гілларі Клінтон. Але результати виборів у цьому штаті не будуть враховані у загальному підсумку. Керівництво Демократичної партії таким чином покарало цей штат – за самовільне перенесення дати попередніх виборів на більш ранню дату.

Барак Обама замість Флориди сконцентруватися на Штаті, з якого родом його мати – Канзас. Він нагадав прихильникам, що його батько родом з Кенії.

Канзас один з понад двадцяти штатів, який проводитиме попередні вибори наступного вівторка. Цей день, через важливість, політики вже охрестили супер-вівторком. Джон МакКейн має оптимістичні сподівання щодо виборів у цьому штаті:

“Вже за тиждень, ми будемо знати хто є найближчим до того, аби стати єдиним кандидатом у президенти. І я сподіваюся виграти цю партійну номінацію”.

Втім супер-вівторок залишає можливість будь-кому із теперішніх лідерів серед претендентів виграти цю партійну номінацію.

Розсилка

Відео - найголовніше

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG