Спеціальні потреби

CNN та Ю-Тюб провели нетрадиційні дебати


У США відбулася безпрецедентна для американської політики подія. Найпопулярніший новинний канал CNN спільно з найпопулярнішим Інтернет-сайтом, що спеціалізується на обміні приватним відео – Ю-Тюб, провели перші в історії США політичні дебати, де політикам задавали запитання їхні звичайні виборці – просто, записавши їх на відео і помістивши його в Інтернеті. Цього разу перед глядачами постали усі основні претенденти на роль єдиного кандидата від Демократичної партії, який змагатиметься за президентський пост в 2008-му році.

Усі претенденти відповідали на запитання звичайних людей, записані побутовими камерами на кухнях, в кімнатах, чи на власних подвір’ях і просто розміщеними в Інтернеті на сайті Ю-Тюб.

Нові Інтернет технології наблизили політика до виборця. Коли політик бачить обличчя людини, хворої на рак, йому недостатньо говорити гаслами чи загальними фразами – треба відповідати конкретно. На думку експертів саме це зробило дебати набагато цікавішими від попередніх.

Але технології технологіями, а політика – політикою. В ній повинен бути визначений переможець. І фахівці з медійної галузі не забарилися з підсумками. Здається, що найкраще на дебатах виглядала Гілларі Клінтон. 45% опитаних віддали перевагу саме їй. Слідом за нею із показником 30% йде чорношкірий кандидат Барак Обама, а третім – Джон Едвардс. Чи вплинуть такі дебати на результати виборів загалом покаже час. Але тепер ясно одне – політика в Америці намагається йти в ногу із сучасними технологіями і від цього виграють люди.

Розсилка

Відео - найголовніше

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG