Спеціальні потреби

Ґордон Браун – новий Прем’єр Великобританії


У Великобританії новий Прем’єр-міністр – Ґордон Браун. Королева Єлизавета уже звернулася до нього з проханням сформувати уряд. Останній, у свою чергу, пообіцяв запровадити нову політику та служити людям.

Виступаючи біля резиденції прем’єр-міністра у Лондоні Браун заявив, що його уряд буде мати нові приорітети і буде служити на благо країни, не керуючись при цьому партійними інтересами.

Між тим у Вашингтоні Президент Сполучених Штатів Джордж Буш привітав Ґордона Брауна з новою посадою. За словами офіційних осіб, обидва лідери підтвердили близькість країн і зобов’язались продовжувати тісну співпрацю.

Між тим колишній прем’єр-міністр Великобританії Тоні Блер став спеціальним представником так званого “близькосхідного квартету” у цьому регіоні.

Про затвердження його кандидатури у середу оголосили сторони “квартету”, куди входять ООН, Сполучені Штати, Європейський Союз і Росія. В офіційній заяві з цього приводу зазначається, що недавні події у Секторі Газа і на Західному березі вимагають негайних заходів у пошуку миру на Близькому сході.

У своїй останній промові у парламенті на посаді глави уряду Тоні Блер заявив, що ключем до врегулювання триваючого ізраїльсько-палестинського конфлікту є створення в регіоні двох держав. Блер також вибачився за те, що піддав небезпеці британських солдатів у Іраку та Афганістані, але не висловив жалю за підтримку Сполучених Штатів у війні проти тероризму.

Розсилка

Відео - найголовніше

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG