Спеціальні потреби

Лебедєва: Без змін законодавства – медіа в небезпеці


Член Національної ради України з телебачення і радіомовлення Тетяна Лебедєва провела зустріч із журналістами у вашингтонському офісі “Інтерн’юз”. Пані Лебедєва намагалася пояснити американським журналістам реальний стан речей в українських медіа сьогодні. За її словами, порівняно з навіть недалеким минулим, неможливо не помітити тих позитивних змін, які сталися в Україні.

Тетяна Лебедєва зазначила: “Справді зникла цензура, зник тиск, зникли масові загрози для журналістів та для свободи слова”.

При цьому вона застерегла, що таке покращення може бути тимчасовим: “Мені здається, що серйозних реформ у законодавстві, серйозних змін у сфері медіа таких, які би забезпечили незворотність цих процесів – на жаль, поки не відбулося. А без цих реальних реформ та змін, загроза повернення до старого радянського авторитарного ставлення до медіа завжди існує”.

На запитання про те, як сприймають в Україні трансляції закордонних програм, таких як “Голосу Америки”, Тетяна Лебедєва запевнила, що Україна прагне бути частиною світового інформаційного простору, і тому такі програми потрібні:

“Що більший плюралізм інформації, що більше буде різних голосів, то більше буде можливостей у громадянина України почути різні точки зору, дізнатися про інші країни і про досвід інших суспільних систем, то краще він зможе робити свій свідомий політичний чи громадянський вибір”.

Розсилка

Відео - найголовніше

Реакції західних експертів на саміт BRICS. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:07:19 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG