Спеціальні потреби

Рейтинг Черновецького стрімко знижується


Рівень підтримки мера столиці Леоніда Черновецького впав до критичної межі. Про це говорять результати проведеного у грудні соціологічного дослідження. Науковці кажуть – якби референдум про довіру киїському міському голові відбувся нині – за його відставку висловилося б три чверті мешканців столиці.

Працівнник автотранспортного підприємства Микола Петрович вже два з половиною роки намагається відремонтувати дах у багатоквартирному будинку у столичному районі Оболонь, де мешкає його родина. Але неодноразові звернення до комунальних ремонтних служб не давали результатів. Майстри із ЖЕКу приходили, але дах все одно тече. Як і багато киян, Микола Петрович сподівався, що ситуація в комунальному господарстві покращиться після обрання новим столичним урядником Леоніда Черновецького. Саме за нього голосував у березні. Проте покищо, проблем лише побільшало, зазначає він.

Микола Петрович: “Для того, щоб з крана пішла тепла вода треба зливати воду 20 - 25 хвилин. Добре, що в мене поки що лічильник не стоїть. А якщо буде стояти? Воно ж нікуди не годиться. Я, наприклад, ввжажав, що новий мер прийде – буде краще. Але поки що нічого не видно”.

Із ним погоджується модельєр Олена. Вона не голосувала за Черновецького, але вважає, що новому меру поки що не вдається виконати передвиборчі обіцянки.

Олена: “Відверто кажучи, мені навіть не подобається як він розмовляє, висловлює свої думки. Навіть чисто зовні не подобається. Щодо тарифів на комунальні послуги – я ще не відчула, скільки це буде кошувати, але поза сумнівом – мені від цього не радісно”.

Такі критичні насторої щодо дій столичного мера стають правилом, зазначає соціолог Ірина Бекешкіна. Дві третини киян переважно повністю не схвалюють діяльність пана Черновецького на своїй посаді. Під час попереднього опитування у вересні таких людей було втричі менше, дивується Бекешкіна:

“Як соціолог із досвідом, можу сказати, що я не памятаю ситуації із проведенням опитуванням, щоб за три місяці людина настільки швидко втратила свої рейтинги”.

Найбільше нарікань людей викликає стрімкий ріст комунальних тарифів, непрофесійність команди та непрозорий розподіл столичних земель. Проведене опитування також засвідчило – вперше за багато років у Києві зменшився відсоток людей, які відносять себе до середнього класу. Це ще одний тривожний дзвіночок для столичної влади – кажуть соціологи.

Якщо у столиці відбудеться референдум про відставку мера, на чому наполягає опозиція – його результати будуть сумними для пана Черновецького, прогнозує Бекешкіна. Три чверті киян проголосують за дострокове припинення його повноважень.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG