Спеціальні потреби

Нелегали США вимагають імміграційної реформи


Згідно з опитуваннями громадської думки, питання імміграції є одним з пріоритетних для американців, і буде мати серйозний вплив на результати проміжних виборів до Конгресу, що відбудуться у листопаді.

Громадські групи, які підтримують проведення імміграційної реформи, вирішили використати початок активного політичного сезону у Вашингтоні для того, щоб знову привернути увагу до наболілої проблеми нелегалів в Америці. Сотні прихильників імміграційної реформи зібрались сьомого вересня біля Конгресу, щоб закликати американських законодавців прислухатись до їхніх проблем. За деякими підрахунками, 11 мільйонів іммігрантів чекають можливості легалізувати свій статус у США. Вони сподіваються, що закон у цій справі буде ухвалений ще до виборів у листопаді. Один з активних лобістів цього закопропроекту конгресмен Тед Кеннеді вийшов до демонстрантів, щоб висловити свою підтримку імміграційній реформі. До них він сказав так: «Ми кажемо - Конгрес повинен діяти, і діяти зараз, і зробити правильну справу. Ми ніколи не здамося, ми ніколи не зупиняємося, ми боремось за справедливість і ми переможемо».

І хоча на мітингу були здебільшого представники латиноамериканської громади, імміграційні проблеми не залишають байдужими інші етнічні групи у США. Одна американка ірландського походження сказала таке: «Ми усі американці і ми маємо право тут жити. Я представляю Ірландське лоббі у русі за права імігрантів. У США живуть 50 тисяч нелегальних імігрантів з Ірландії, які хочуть стати громадянами. І це не справедливо, що вони, проживши тут, десятиліттями не мають таких самих прав, які маю я, яка тут народилась». Вона говорить, що якщо закон про імміграційну реформу не ухвалять до листопада, вона однозначно проголосує проти тих кандидатів, які не підтримують надання нелегалам права стати громадянами США. Інші участики мітингу також кажуть, що це питання буде одним з визначальних, коли вони прийдуть на виборчі дільниці. Зокрема один з присутніх на мітингу висловився так: «Я прийшов сьогодні сюди, бо питання імміграції є дуже важливим і я вважаю, що ця країна повинна визнати внесок іммігрантів і справді змінити нашу політику і зробити щось для цих 11-12 мільйонів людей, які приїхали у цю країну, важко працюють і намагаються стати частиною країни. Я думаю ми повинні вітати це і поважати нашу традицію нації іммігрантів».

Окрім Вашингтона, подібні демонстрації відбулись у різних містах включаючи Чикаго, де мешкає багато нелегалів з України. Завершальна демонстрація запланована на дев'яте вересня у Лос-Анджелесі.

Розсилка

Відео - найголовніше

Реакції західних експертів на саміт BRICS. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:07:19 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG