Спеціальні потреби

Даймлер-Крайслер випустив ''Розумний'' автомобіль


Німецько-Американський автомобільний концерн Даймлер-Крайслер оголосив про намір представити свій так званий ''Розумний'' автомобільний бренд на американському ринку. Мінімальні за розміром двомісні машини вже можна зустріти на вулицях деяких європейських міст.

Даймлер-Крайслер надіється, що високі ціни на пальне і зростаюче хвилювання з приводу глобального потепління допоможуть підвищити інтерес покупців до авто, які за розміром будуть не більші за ті машини, якими люди пересуваються на полі для гольфу. Голова правління Даймлер-Крайслер Дітер Цеч говорить так: ''Ціни на пальне зросли приблизно до 3 доларів за галлон, і вони вже ніколи не впадуть. І тепер дедалі більше американців, особливо молоді чоловіки і жінки, шукають способів зменшити вплив їхнього повсякденного життя на навколишнє середовище''.

''Розумна'' машина була нещодавно показана у фільмі ''Код Да Вінчі'', що підвищило її популярність в Європейських містах. Вона виглядає зручним транспортом для пересування там, де вулиці є вузькими і важко запаркуватися. Колишній гонщик Роджер Пенскі взявся за справу збільшення попиту на це авто і збирається відкрити до 50 дилершипів у Сполучених Штатах. За його словами, ця машина не тільки елегантна, але й безпечна. ''Гадаю, що з перспективи безпеки ви дісталися сюди, щоб саме її і випробувати. З так званою «електронною програмою стабільності», подушками безпеки, технологіями, які використовує на своїх автомобілях мерседес. Я дивився на тести безпеки цієї машини, і вони показали відмінні результати'', - говорить він.

Даймлер-Крайслер втратив чимало грошей на ''Розумному'' авто відтоді, відколи його перша модель зійшла з конвеєра у 1998 році. Але представляючи цей автомобіль величезному американському ринку, компанія тепер сподівається повернути вдачу у свій бік. Американці побачать це авто майже таким, як і європейська модель, відома як «для-двох». Вона просто буде дороблена під американські стандарти та вимоги. Даймлер-Крайслер говорить, що це єдина машина, яка вироблятиметься масово і має у довжину менше 3 метрів. Вона споживатиме 5 літрів пального на 100 кілометрів у місті і менше 3,5 літрів - на швидкісних дорогах. Ціну для США ще не назвали, але для Канади вона коштуватиме в межах 15 тисяч доларів.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG