Спеціальні потреби

НСНУ таки дає перевагу помаранчевiй коалiцiї


Народний союз «Наша Україна» погодився на створення виключно помаранчевої коаліції – це тема номер один в Україні. Однак, пропрезидентська партія висуває чимало вимог до своїх соратнкиів по коаліції.

Головна новина четверга – Наша Україна згодна на помаранчеву коаліцію. Здавалося, що саме так нарешті закінчилася півторатижнева головна після виборча інтрига – чи можлива коаліція НСНУ з Партією регіонів. Однак, як з`ясувалося пізніше – для того, аби зблокуватися з БЮТ та СПУ, нашоукраїнці ставлять своїм партнерам по коаліції чимало умов та застережень. Найбільше дискусій, визнає голова політради НСНУ Роман Безсмертний, стосовно прем`єрства Юлії Тимошенко.

Президент Ющенко, який раніше утримувався від однозначної відповіді щодо кращої конфігурації коаліції, нині привітав рішення своїх однопартійців. Однаг застеріг від старих помилок. Мовляв, помаранчева коаліція була, і всім відомо, що з того вийшло.

Голова Політради НСНУ Петро Порошенко натомість заявив, що блокування можливе лише на умові об`єднання учасників коаліції на основі програми президента. Вiн каже, що кадрове питання – це останнє питання, яке потребує вирішення. Однак, раніше чимало людей з середовища нашоукраїнців найчастіше кажуть про проблему кадрів у справі блокування тих сил, які пiдтримали Ющенка на виборах президента. Умови, які висувалися щодо прем`єрства Тимошенко – вона не повинна висувати свою кандидатуру на наступних президентських виборах.

І ще одне застереження НСНУ – підписувати коаліційну угоду недоцільно до складання присяги нових депутатів. До того часу варто зосередитися на переговорах і узгодити суперечливі моменти. Від НСНУ ці переговори вестиме перший номер списку – Юрій Єхануров.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG