Спеціальні потреби

Бiлий дім вiтає Україну з річницею Майдану


З річницею помаранчевої революції Україну привiтала адміністрація Буша. У пiдписаному президентом зверненні, серед іншого, відзначається, що рік тому сотнi тисяч українцiв повстали на захист демократії на своїй батькiвщинi і що вони з великою вiдвагою та рішучістю продемонстрували свiту, що свободолюбність міцніша за волю тиранії. Також пiдкреслено, що торішня революція стала потужним прикладом демократії в дії та натхненням для борцiв за свободу в інших країнах.

Далi у зверненні зазначено, що українське керівництво сьогоднi стоїть перед iсторичною можливістю та несе на собі iсторичну вiдповiдальнiсть виконати обіцянки помаранчевої революції і продовжувати перетворювати Україну у справжню демократичну країну. Сполучені Штати, мовиться далi, i у майбутньому пiдтримуватимуть зусилля президента Віктора Ющенка у побудовi демократичної, заможної та безпечної України, і Америка горда називати Україну другом.

Вітання з`явилося через день після появи звернення адміністрації Буша, в якому вона закликає Палату представників США скасувати чинність щодо України поправки Джексона-Венiка. Американський Сенат ухвалив зняття цієї поправки минулої п`ятницi. Голосування в цiй справi в нижнiй палатi Конгресу США має вiдбутися в груднi або сiчнi.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG