Спеціальні потреби

Питання СОТ - серед тем американсько-українських переговорiв


Просування України до СОТ буде однією з тем переговорів представницької урядової делегації зі Сполучених Штатів, яка прибула сьогодні до Києва, з українськими колегами. Як повідомляє Міністерство закордонних справ України, крім економічних проблем, урядовці двох країн обговорять низку інших питань двостороннього співробітництва.

Делегація американських урядовців перебуватиме в Україні до 8 липня. Її очолює заступник держсекретаря США з європейських та євроазійських справ Ден Фрід. Як повідомляє український МЗС, заплановано низку зустрічей, зокрема й в рамках українсько-американської координаційної ради. В ній візьмуть участь представкики Міністерства закордонних справ, економіки, надзвичайних ситуацій, палива й енергетики, науки і освіти, а також Національного космічного агенства.

Згідно з повідомленням, сторони планують обговорити інтеграцію України в європейські та євроатлантичні структури. На переговорах, зокрема, йтиметься про спіьний доступ до ринків товарів і послуг та перспективи членства України в Світовій торговельній організації. Очікують, що американські та українські урядовці обговорюватимуть надання Україні статусу країни з ринковою економікою.

Серед головних питань переговорів – надання фінансової допомоги на спорудження нового саркофагу над Чорнобильською АЕС, а також боротьбу із поширенням туберкульозу та вірусу імунодефіциту.

Напередодні в інтерв'ю газеті «День» посол США в Україні Джон Гербст висловив декілька критичних зауважень на адресу української влади. Зокрема, дипломат відзанчив захоплення нового українського уряду адміністративними методами управління економікою. Він також говорив про повільні темпи адаптації українського законодавства до вимог СОТ. На думку посла, це одна із причин того, що американські та інші інвестори не поспішають вкладати гроші в українскьку економіку. Втім дипломат високо оцінив кроки нового уряду у просуванні демократичних реформ.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG