Спеціальні потреби

США звинувачують підтримуваних Іраном бойовиків у ракетних нападах на територію біля посольства в Іраку


Фото території Посольства США в Багдаді, 2019 рік
Фото території Посольства США в Багдаді, 2019 рік

Сполучені Штати поклали провину на підтримуваних Іраном бойовиків за ракетні удари по так званій «Зеленій зоні» в Багдаді, укріпленій території де розташовано посольство США в Іраку.

Військові Іраку заявили про те, що «незаконні угруповання» в неділю провели щонайменше вісім ракетних пострілів, під час яких було поранено одного військового Іраку, пошкоджено деякі будівлі та машини.

Посольство США в Іраку заявило про відсутність жертв серед співробітників установи а також нанесення незначної шкоди території.

Систему оборони Посольства, яка дозволяє перехоплювати і знищувати в повітрі ракети, було активовано у відповідь на напади, повідомили у дипустанові.

Держсекретар США Майк Помпео заявив, що Сполучені Штати «рішуче засуджують останню атаку з боку підтримуваних Іраном бойовиків».

«Ми закликаємо іракців підтримати зусилля свого уряду зі зміцнення суверенітету Іраку, притягнення до відповідальності винних у цих прикрих нападах і забезпечити переведення під урядовий контроль всіх бойовиків, яких наразі підтримує Іран», - заявив Помпео в неділю.

Напад було проведено за два тижні до річниці операції США, під час якої було вбито іранського генерала Касема Солеймані, зауважують оглядачі.

Дивіться також: Утилізація сміття: що роблять американські мегаполіси після відмови Китаю переробляти їх сміття. Відео

Відео - найголовніше

Підсумки візиту держсекретаря Блінкена до Києва. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:47 0:00
XS
SM
MD
LG