Спеціальні потреби

Китай повертає карантинні обмеження для більш ніж 100 мільйонів людей


Фото для ілюстрації: перевірка симптомів працівників фабрики в Ухані
Фото для ілюстрації: перевірка симптомів працівників фабрики в Ухані

Китай запроваджує жорсткі карантинні обмеження через спалах коронавірусу COVID-19 на північному сході. Про це повідомляють світові ЗМІ з посиланням на китайську державну пресу. Обмеження заторкнуть близько 108 мільйонів людей і стануть подібними до карантинних заходів в Ухані, китайському місті, з якого розпочалась пандемія коронавірусу.

В провінції Джилін припинено транспортне сполучення: потяги та автобуси не ходять, школи закрито, а біля восьми тисяч людей переведено на карантинний режим. У Джилін вже вводились карантинні обмеження в березні та лютому.

Різка реакція Китаю на порівняно невелику кількість випадків заражень, яка, за місцевими офіційними повідомленнями становить в провіцнії менше 150 випадків, свідчить про побоювання у країні повторної хвилі коронавірусу. Кілька тижнів тому Китай почав знімати карантинні обмеження, введені на початку року.

Представники міжнародної спільноти критикували Китай за замовчування початку епідемії в країні та применшення кількості жертв хвороби, що згодом переросла на світову пандемію.

Дивіться також: Космічні сили США запустили місію присвячену медпрацівникам. Відео

Космічні сили США запустили місію присвячену медпрацівникам. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:09 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG