Спеціальні потреби

У США можна запобігти 70 000 смертям від COVID-19, якщо всі носитимуть маски - дослідники


Новий прогноз американського університету Вашингтона передбачає, що кількість смертей від коронавірусу у США досягне 300 000 до грудня цього року. Прогноз припускає, що штати гнучко підходитимуть до зняття обмежень на економічну діяльність і поновлюватимуть їх у разі поширення спалахів інфекції.

Наразі кількість смертей від коронавірусу у США становить близько 160 000 і дослідники прогнозують, що до 1 грудня від хвороби спричиненої коронавірусом помре ще 137 000.

Однак, якщо американці на постійній основі носитимуть маски, то цю кількість можна зменшити на 70 000, стверджують дослідники.

Модель Вашингтонського університету користується довірою, і Білій дім у своїх брифінгах для преси посилався на дані цієї моделі. У США існує більше десятка моделей для оцінки поширення коронавірусу.

У світі зареєстровано більше 19,1 мільйона випадків заражень на коронавірус, згідно до даних університету Джонса Гопкінса. У США найбільше зареєстрованих випадків заражень - майже 4,9 мільйона. На другому місці Бразилія, де зафіксовано 2,9 мільйона випадків коронавірусу, а на третьому Індія з двома мільйонами випадків.

Дивіться також: Коронавірус може залишитися на планеті назавжди - головний інфекціоніст США. Відео

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG