Спеціальні потреби

Фондові ринки у США зросли, попри невтішні новини на ринку праці та заворушення у Вашингтоні


Перший тиждень 2021 року на фондових ринках у США можe завершитись зростанням, після того, як основні фондові індекси показали рекордні значення на середину дня у п’ятницю.

Оптимізм фондових ринків контрастує з подіями цього тижня у США, де у середу натовп штурмував будівлю американського парламенту, Капітолію, а на ринку праці зареєстрували падіння кількості робочих місць.

Через економічні виклики, що постали у часи пандемії, амерканська економіка втратила 140 000 робочих місць в грудні, повідомило Міністерство праці США у п‘ятницю. Це перше зареєстроване падіння кількості робочих місць у США з початку запровадження протиепідемічних обмежень у квітні 2020 року.

Негативні новини на ринку праці збільшують ймовірність прийняття масштабного пакету економічних стимулів після приходу на посаду президента США Джо Байдена, зауважують оглядачі.

Ще одним приводом для оптимізму інвесторів цього тижня могли бути новини про те, що двоє представників Демократичної партії США здобули перемогу ни виборах до американського Конгресу, що також підвищує ймовірність надання нових економічних стимулів, за які виступає Демократична партія. Можливо, на настрої інвесторів вплинула і заява президента США Дональда Трампа у четвер про «безперешкодну, впорядковану передачу влади». Новообраний президент Джо Байден виступає за збільшення економічних стимулів, реалізацію масштабних інфраструктурних проектів, включаючи в сфері чистої енергії. Інавгурацію нового президента США заплановано на 20 січня.

Дивіться також: Американський Конгрес сертифікував перемогу Джо Байдена на президентських виборах. Відео

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG