Спеціальні потреби

Війна в Україні спричинила найбільший з 1970-х шок для сировинних ринків  - Світовий банк


Війна в Україні стала величезним ударом для ринків сировинних товарів, ціни залишатимуться історично високими до кінця 2024 року. Такими оцінками поділився Світовий банк в новому "Звіті щодо сировинних ринків".

Йдеться про "найбільший шок для ринку сировинних товарів з 1970-х", заявив Індермі Гілл, віце-президент Світового банку. Він попередив про небезпеку стагфляції і закликав політиків докладати зусиль, щоб стимулювати економічне зростання всередині країни.

Ціни на енергоресурси в минулі два роки були найвищими з нафтової кризи 1979 року, і, за оцінками Світового банку, зростуть ще на 50% в 2022 році, перед зниженням в 2023-2024 роках.

Ціни на продукти харчування та добрива - найвищі з 2008 року, йдеться в звіті.

Війна Росії проти України загрожує погіршити проблему голоду в світі, адже 30% експорту пшениці припадає на Україну та Росію. Саме з України продовольча програма ООН минулого року закупила більше половини своїх поставок для нужденних. Минулого місяця в ООН закилкали зупинити негайно, щоб не допустити погіршення голоду в країнах, що потерпають від конфліктів, таких як Ємен інш

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG