Джон Керрі проводить переговори в Токіо

Джон Керрі

Державний секретар США Джон Керрі розпочав шестиденний візит до країн Азії, метою якого є зміцнення співробітництва з Японією і просування ідеї вільної торгівлі в країнах Азійсько-Тихоокеанського регіону.

Прес-секретар Пентагону повідомив, що Керрі прибув у Токіо в середу, напередодні зустрічі американсько-японського консультативного комітету з питань безпеки. У 2011 році зустріч комітету відбулася у Вашингтоні.

Міністр оборони США Чак Гейґел приєднається до Керрі на переговорах з японськими міністрами закордонних справ Фуміо Кісідою і оборони Іцунорі Онодерою.

Інформаційне агентство Японії Kіoдo повідомило, що сторони переглянуть чинну стратегію безпеки з тим, щоб вона відображала бачення японською стороною нових викликів в регіоні, включно з агресивними діями Китаю в спірних водах.

Після переговорів у Токіо держсекретар Керрі прибуде на індонезійський острів Балі в п'ятницю на зустріч міністрів країн Азійсько-Тихоокеанського економічного співробітництва (АТЕС). Як очікується, у суботу до нього приєднається президент Барак Обама, який візьме участь у саміті лідерів країн АТЕС.